Att köpa och sälja

Många tror att det är svårt att handla på auktion men i själva verket är det tvärt om! Det är enkelt, roligt, oftast billigt och genom att handla begagnade varor gör man en konkret insats för miljön!


Auktionerna på nätet

Via vår hemsida kan ni enkelt registrera er som kunder. Så snart vi godkänt er, är det sedan fritt fram att klicka runt bland föremålen och lägga bud. Tänk på att buden ni lägger är bindande och att det tillkommer 25% i köparprovision och 50 kronor per objekt i slagavgift (ibland tillkommer det dessutom ytterligare 5% i så kallad konstnärsavgift, men det kan ni läsa mera om i de kompletta köpvillkoren) Tänk också på att det INTE är fråga om internetauktioner utan traditionella slagauktioner och att det därför inte finns någon automatisk returrätt på inropade föremål.

Kort innan auktionen börjar i salen, går det inte längre att lägga skriftliga bud men istället går det att bjuda ”live” via sin dator, telefon eller surfplatta. Eftersom det sitter folk och bjuder i salen kan det dock inträffa att dessa bjuder samma belopp som ni gör hemifrån och det är då auktionsförrättaren som avgör vem som bjöd först.


Auktionerna i salen

Våra lokaler är öppna för alla både under visning och under auktion. Är ni intresserade av att bjuda på något och är ny kund, legitimerar ni er i kassan och får därmed ett kundnummer, en så kallad "spade". Med denna i handen, kan ni så bjuda under auktionen och köpet registreras på numret. Sedan är det bara att betala i kassan när ni går och ta med era föremål direkt.

Vill ni inte betala direkt, eller bära föremålen med er, har ni en vecka på er att betala och hämta. Vill ni inte stanna under själva auktionen går det utmärkt att lämna skriftliga anbud till personalen i kassan. Vi bjuder då så fördelaktigt som möjligt för er räkning.

Det kan också avtalas så kallat telefonbud, d v s att vi ringer upp strax innan föremålet skall säljas. Tänk på att det inte går att registrera telefonbud efter klockan 15.00.

Frågor och svar

Vad finns det då för trygghet när man handlar på auktion?

Eftersom ALLT på auktionen ju är begagnat, måste man som köpare acceptera att föremålen heller inte alltid är i nyskick. Föremål som klockor eller barometrar t ex säljs heller inte som tekniska instrument utan som dekorativa antikviteter. Skulle därför 1700-talsbarometern visa att det blir jordbävning i Södertälje imorgon, är det något ni får stå ut med.

Däremot ger katalogiseringen en stor trygghet vad gäller t ex ålder, material mm. Står det att i katalogen att det är 1600-tal garanterar vi att det är på det sättet. Står det, likadant, att det är 18 karat guld i armbandet du funderar att köpa, garanterar vi naturligtvis det också.

Vår katalogisering ger dig därför tryggheten att du, om det skulle visa sig att vi missat något i katalogiseringen, kan lämna tillbaka föremålet och få pengarna tillbaka. Eftersom det rör sig om en slagauktion i auktionssalen och INTE en nätauktion finns det dock ingen generell returrätt.

Hur gör Du om Du har något att sälja?

Ingenting kan vara enklare!

Ta ett foto med mobilen och maila det till oss så får du oftast svar samma dag. Det går även utmärkt att skicka bilder via vår Facebooksida.

Bor du i närheten går det bra att ta med föremål eller bilder och komma in till oss så får du oftast besked direkt. Rör det sig om hela hem, större föremål eller om du bor en bit bort, kan vi ofta arrangera ett hembesök då vi kommer hem till dig och tittar på föremålen.

Värderingar för auktion är alltid kostnadsfria och det finns aldrig något säljtvång. Dock är det så att Martin Laurell har ett personligt förordnande som värderingsman för Sveriges Handelskamrar. Om ni till exempel vill ha en försäkringsvärdering eller en bouppteckningsvärdering går det utmärkt att ordna till fastlagd timkostnad

Varför skall Du sälja på just auktion?

När du säljer hos oss, så säljer du GENOM oss, aldrig TILL oss. Vi fungerar här precis som en fastighetsmäklare, vi gör en bedömning om ett föremål är säljbart och kommer sedan överens om ett lägsta pris. Därefter försöker vi få ut ett så högt pris som möjligt.

Eftersom vi tar provision på klubbat pris innebär det att ju mera du får för dina föremål, ju mer tjänar vi.

Varför skall Du sälja Dina föremål just hos oss?

Hallands Auktionsverk har funnits i tjugo år men Martin Laurell har varit verksam inom branschen i över trettio år, både i Sverige och Danmark. Han är Fil Kand i Konstvetenskap vid Lunds Universitet, har under många år undervisat i Konstvetenskap vid Medborgarskolan och har ett personligt förordnande som värderingsman av Sveriges Handelskamrar.

Han har under åren samlat på sig en gedigen kunskap och inte minst ett stort kontaktnät, inom och utom Sverige. Det är en garanti för att värderingar och därmed försäljningspriser blir så bra som möjligt.

Välkommen att sälja dina föremål hos oss!

KONTAKT

Nässjögatan 6, 302 48 Halmstad

Tel. 035-15 69 00

info@hallandsauktionsverk.se

Öppettider 14-17 varje helgfri vardag

FÖLJ OSS

© Software Copyright 2024 Skeleton. All rights reserved.