Värdering

Varför skall man värdera ett föremål?

Just den frågan får vi ofta, eftersom man vid en auktion ju ändå får reda på det "riktiga" priset efter auktionen.

Svaret är dock väldigt enkelt. Genom att man på förhand vet ungefär vad ett föremål brukar kosta på auktion, kan man sätta ett lägsta pris. Då vet man på förhand vad man minst kommer att få ut om föremålet säljs (säljs det inte kostar det ingeting, då får man tillbaka föremålet eller så försöker vi nästa auktion med ett nedsatt lägsta pris)

En annan anledning är naturligtvis att få reda på vad man egentligen har därhemma, att kunna avgöra om man över huvud taget vill sälja något och i så fall vilka föremål som skall avyttras och vilka som skall behållas.

En tredje anledning, som tyvärr brukar komma upp när det redan är försent, är försäkringen. Det är nog ingen överdrift att påstå att den överväldigande majoriteten har en alldeles för lågt satt hemförsäkring. Skulle olyckan vara framme, blir det hela uppenbart eftersom man inte får ut hela värdet på det som skadats eller t o m stulits.

Kostar det någonting att få en värdering?

Om man mailar bilder eller tar med varan in till oss och vi gör en snabb bedömning, är det kostnadsfritt.

Skulle vi däremot göra en skriftlig värdering, i lokalen eller hemmet i egenskap av värderingsman för Sveriges Handelskamrar, debiterar vi 1000 kronor per timme plus moms. Det kan då visserligen kosta en tusenlapp eller två, men satt i förhållande till hur mycket tid och pengar det sparar om olyckan skulle vara framme, är det mycket väl investerade slantar.

Ring eller maila oss eller kom förbi så berättar vi gärna mera!

Kontakta oss

Hör av dig så ska vi värdera dina föremål

Välj filer (max 20mb totalt)

KONTAKT

Nässjögatan 6, 302 48 Halmstad

Tel. 035-15 69 00

info@hallandsauktionsverk.se

Öppettider 14-17 varje helgfri vardag

FÖLJ OSS

© Software Copyright 2024 Skeleton. All rights reserved.